MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Két hónapja kering az óceánon egy konténerhajó, kapitánya holttestével a fedélzetén

Két hónapja kering az óceánon egy konténerhajó, kapitánya holttestével a fedélzetén

liner.hu

A 61 éves kapitány feltehetően már április 13-án meghalt, vagyis közel két hónap telt el a halála óta.

Az olasz zászló alatt közlekedő Ital Libera konténerhajó most visszahajózik Olaszországba, hogy hazaszállítsa elhunyt kapitányának holttestét, aki a jelek szerint a koronavírusban hunyt el, és akitől megtagadták a belépést Ázsiába.

Az Ital Libera fedélzetén tartózkodó legénység tagjai a közelmúltban Durbanból való induláskor pozitív koronavírus tesztet produkáltak, ezért a hajót a jakartai kikötőbe irányították át, hogy 14 napos karanténnak vessék alá.

A gCaptain szakportál most arról számolt be, hogy partnere, az Evergreen közölte, hogy a kapitány meghalt a fedélzeten, és vis maior-t hirdettek a holttest Olaszországba való visszaszállítása érdekében, miután a hajó nem léphetett be ázsiai kikötőkbe.

“További híreket kaptunk partnerünktől, az Evergreentől, és nagy sajnálatunkra tájékoztatnunk kell, hogy az MV ITAL LIBERA kapitánya sajnos a hajón elhunyt. A Hapag-Lloyd részvétét fejezi ki a kapitány családjának. Vis maior-t hirdettünk, és mivel egyetlen ázsiai kikötő sem fogadta a hajót, ezért a kapitány hazaszállítása érdekében a hajót úgy irányítottuk át, hogy először Olaszországot keresse fel”– közölte a társaság a helyzetről szóló június 7-i közleményében.

Bár a kapitány halálának körülményei nem voltak azonnal egyértelműek, az olasz médiában megjelent beszámolók szerint a kapitány, a 61 éves Angelo Capurro feltehetően már április 13-án meghalt, vagyis közel két hónap telt el a halála óta.

Az Ital Libera egy 2007-ben épült, Olaszországban bejegyzett konténerhajó, mely az AIS szerint a hajó jelenleg a Vörös-tengeren halad a Szuezi-csatorna felé. A Hapag-Lloyd szerint az Ital Libera végül várhatóan visszatér a távol-keleti szolgálatba, azonban az érkezés és a rakomány átadásának időpontja még nem ismert.