MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Kerti móka

Kerti móka

senior.hu

Egérházikót épített a nagypapa, kézből eteti a kis lakókat.

Ahogyan oly sokan mások, úgy Gez Robinson is a karantén idején fedezte fel igazán a kertjét. Először egy elvadult területet hagyott a kertje végében, hogy fotókat lőhessen. Itt fedezte fel a bérlőket: a bűbájos egereket.

A 61 éves nagypapa a TikTokon is népszerűségre tett szert videóival és képeivel, már több mint 40 ezer követővel rendelkezik A felvételeken látható, ahogy az egereket kézből eteti, az állatok pedig örömmel vetik rá magukat a virágcsemegére.

A férfi 2020-ban figyelt fel először a kertben élő egerekre, a kis rágcsálók épp napraforgómagokat majszoltak. Miután feltöltötte a róluk készített felvételeket a közösségi médiába, két év alatt többezer követőre tett szert. Most már napi 4-5 órát tölt azzal, hogy a kis rágcsáló barátait látogatja. Nem egyszer élő közvetítésben mutatja, ahogy az egerek mohón falják a virágokat.

A nagypapa el is nevezte a két egércsaládot: a ‘Lonc família’ a tuskó rakásnál él, míg a ’Szeder família’ a kőfalban, a szederbokornál talált otthonra.

A férfi mára az egerek rangójává vált. Apró házakat készített számukra, amiket fészekdobozból alakított át. Még egy kis kocsmát is létrehozott nekik és minden nap beszél hozzájuk, miközben körülöttük foglalatoskodik.