Tam_Bau
MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Kedvezményesen fizethetünk azért, ami eddig ingyenes volt

Kedvezményesen fizethetünk azért, ami eddig ingyenes volt

napi.hu

Megszűnik az évenkénti 2 darab ingyenes tulajdoni lap letöltésének a lehetősége.

Mindez  “A területi közigazgatás működésével, az ingatlan-nyilvántartással és a területfejlesztéssel összefüggő egyes törvények módosításáról” című törvényjavaslatból derül ki.

A törvényjavaslat szerint ezen túl csak hiteles tulajdoni lapmásolat lesz igényelhető 3000 forintért, az eddigi 3600 helyett - írja az adó.hu. A javaslat indoklása kitér arra, hogy papír alapon nem hiteles tulajdonilap-másolat már 2010. január 1-je óta nem szolgáltatható.

A módosítás most kivezeti az elektronikusan szolgáltatható nem hiteles tulajdonilap-másolatot is, amely tartalmában a hitelesítési záradék kivételével teljes egészében megegyezik a hiteles tulajdonilap-másolattal, felhasználhatósága azonban a hitelesítési záradék hiánya miatt jóval korlátozottabb.

Az indoklás szerint a tervezett szabályozás növeli az ingatlanforgalom biztonságát, ezáltal az ingatlan-nyilvántartásba vetett közbizalmat azáltal, hogy az egyes jogügyletek, illetve hatósági intézkedések elektronikusan hitelesített adattartalmú tulajdoni lapokon alapulnak.