MENÜ
2022. december 7.
Ambrus
Karanténjárat indul Pécsen

Karanténjárat indul Pécsen

hvg.hu

Önkéntesek vásárolnak be annak, aki nem mehet az utcára, az önkormányzat is támogatja a civil kezdeményezést.

Ingyenes karantén járatot indít Pécsen egy nonprofit szervezet – számol be az RTL Híradó. A már évek óta működő gyerektaxi szolgáltatásukat alakítják át, az iskolabezárások után.

A gyerektaxival a gyereküket egyedül nevelő anyáknak segítettek, a karanténjárattal pedig a vírus miatt karanténba kerülő embereknek segítenek majd. Így például bevásárolnak számukra, vagy kiváltják a gyógyszereiket.

Az önkormányzat 1,6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést az úgynevezett civil keretből. Az önkéntesek pénzt nem kérnek munkájukért, költségeiket pedig felajánlásokból fedezik.

Azt már a pécsaktuál.hu írja, hogy a Pécsimami Közhasznú Egyesületről van szó. Azt is hozzáteszik, a gyerektaxi korábban pályázati forrásból működött. A pályázat ugyanakkor véget ért, most civil összefogással próbálják megmenteni a szolgáltatást a pécsiek.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/data/www/clients/client99/web374/tmp) in Unknown on line 0