MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Kapitális dámbikát lőttek Gyulajon

Kapitális dámbikát lőttek Gyulajon

agrojager.hu / Dr. Szilágyi Gergely PhD

A várható pontszám kimagasló lesz, mindenképpen 200 IP feletti pontozást fog kapni.

Norvég vadászvendég ejtette el a képeken látható, igen magas pontszám várományos bikát a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. híres gyulaji vadászterületén. Ifj. Csirke Ferenc kerületvezető vadász Öregkút elnevezésű barcogóhelyén esett lapátost több alkalommal megfigyelték már, azonban a vadászszerencse úgy hozta, hogy lövést nem sikerült tenni rá.

2023. október 22-én azonban a délutáni vadászat alkalmával a 12. évre becsült dámbika 30-40 m-re megközelítette a takarásban, fák között megbúvó vadászokat. Az izgalom hevében már célozva a vadat, a norvég vadász akkor vette észre, hogy céltávcsöve lencsevédő kupakja még nem lett felhajtva.

A furcsa mozgást a vad zokon véve, törvényszerűen gyanút fogva elugrott. Kissé reményt vesztve ugyan, de Ifj. Csirke Ferenc tanácsára még jobban takarásba vonulva türelmes várakozás kezdődött, hátha a kiszemelt öreg bika újból megjelenik.

A türelem meghozta gyümölcsét. Ezennel jól rákészülve, pontos lövést téve már testközelből is megcsodálhatták az 5kg környékire becsült trófeát. A várható pontszám kimagasló lesz, mindenképpen 200 IP feletti pontozást fog kapni.

Külön érdekesség, hogy az immáron terítéken fekvő vadat pár nappal az elejtést megelőzően verekedés közben is lencsevégre kapták egy másik jó bika társaságában.