MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Az állatkert szerint félreértés!

Az állatkert szerint félreértés!

zoozoo.hu

Egy oroszlánhoz nagyjából hasonló állatot helyeztek az oroszlánketrecbe.

Kissé átverve érezték magukat egy kínai állatkert látogatói, akik az oroszlán ketrecében csak egy ahhoz csak egy picit hasonlító állatot, egy golden retriever kutyát nézhettek meg. A „kamuoroszlánról” egy Tang nevű férfi készített videót, ami a héten futótűzként terjed el a kínai közösségi oldalakon – írta a South China Morning Post.

A hongkongi lap beszámolója szerint Tang a fiát pont azért vitte a Xichang városában található Yuanjiashan állatkertbe, mert a hirdetésük szerint ott van afrikai oroszlán, és meg akarta mutatni azt gyermekének. Ott, ahol a tábla szerint az oroszlánnak kellett volna lenni, azonban csak a blökit találták.

ELŐSZÖR AZT HITTEM, HOGY ROSSZ HELYEN VAGYUNK, DE KÖRBEJÁRTUK A KETRECET, ÉS BEBIZONYOSODOTT, HOGY OTT KELLENE LENNIE AZ OROSZLÁNNAK.

A Post beszámolója szerint az állatkert tagadta, hogy át akarták verni a látogatókat azzal, hogy egy oroszlánhoz nagyjából hasonló állatot helyeztek az oroszlánketrecbe. Elmondásuk szerint félreértés történt, és csak véletlen, hogy a tulaj kutyája abban a ketrecben volt.

Nem ez az első eset, hogy kínai állatkertekben vadállatokat más, könnyebben beszerezhető állatokkal helyettesítenek. Pár évvel ezelőtt a kínai Luohe város állatkertjében egy tibeti masztiff szerepelt, mint oroszlán.

Egy Peking közelében található állatkertben szibériai tigris helyett például egy kissé megilletődöttnek tűnő kutyát lehetett látni, a krokodilok tavában egyszerű hattyúk úszkáltak, míg a „hosszú fülű nyulaknál” sima, egyszerű, bárhol megtalálható nyuszik voltak.