MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Jó minőségű csapvíz palackozott ásványvíz helyett

Jó minőségű csapvíz palackozott ásványvíz helyett

E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt., fotó: Kapfinger András

Az E.R.Ö.V Zrt. szemléletformáló programsorozata.

Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. a KEHOP-2.1.7-19-2019-00014 kódszámú „Szemléletformálás az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. szolgáltatási területén” című Uniós pályázati támogatás révén 30 089 149 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. által összeállított szemléletformáló programsorozat most újabb állomásához érkezett.
A városi és települési rendezvények, óvodalátogatások után január 17-től az iskolák, elsőként a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szemléltető táblák segítségével ismerkedhetnek a víziközmű rendszer működésével, az E.R.Ö.V. Zrt. munkájával.

A programsorozat célja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra, az ivóvíz fontosságára és takarékos felhasználására.
A csapvíz egészséges, olcsó, mindenki számára hozzáférhető és fogyasztásakor nem termelődik műanyag hulladék. Ezért is nagyon fontos tudatosítani gyermekekben és felnőttekben egyaránt, hogy miért érdemesebb a jó minőségű városi csapvizet inni a palackozott ásványvizek helyett.

A szemléletformáló programsorozat a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.