MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Játékritkaságot talált, a bevételt rászorulóknak adományozta

Játékritkaságot talált, a bevételt rászorulóknak adományozta

hvg.hu

A texasi Goodwillben fedeztek fel egy, még a ritkaságok között is különlegesnek mondható Atari-játékot.

Aukcióra került, és szinte pillanatok alatt el is kelt a nem mindennapi adomány.

Bár az Atari játékgépei közel sem váltak annyira népszerűvé, mint a Nintendo-konzolok, azért sokan birtokoltak ilyeneket is, és sok játék is készült az Atari gépekre. Június elején egy igencsak ritkaságnak számító Atari 2600-as játék került a texasi Goodwill adományai közé, és egy jószimatú munkatárs fel is figyelt rá.

Az 1982-ben kiadott Air Raid lövöldözős játék középpontjában az ufók állnak, tőlük kell megmentenie egy várost a játékosnak. Ez volt egyébként az egyetlen olyan játék, amelyet a Men-A-Vision cég adott ki, és mivel csak korlátozott számban árulták, igazi különlegességnek számít. Úgy tudni, hogy csak 13 példánya létezik, beleértve egy teljes dobozos változatot, amit több mint 33 ezer dollárért vettek meg még 2012-ben.

A Goodwill alkalmazottja gyakran nézett videókat az édesapjával ritka videojátékokról, így egyből gyanús lett neki a T alakú házba zárt játék. Felhívta az apját, aki megerősítette: igazi ritkaságra bukkant. Az alkalmazott ezután odaadta a játékot a főnökének, és a többi értékes adományhoz hasonlóan, ez a játék is aukcióra került a Goodwill weboldalán. Mindössze hét nap alatt el is kelt: 10 590 dollárt (több mint hárommillió forintnak megfelelő összeget) fizettek érte.

Az eladásból származó bevételt hajléktalanok és fogyatékkal élők megsegítésére fordítják.