MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Izraelben visszatértek a járványügyi korlátozásokhoz

Izraelben visszatértek a járványügyi korlátozásokhoz

hvg.hu

A delta variáns miatt újra kötelező a beltéri maszkviselés.

Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Izraelben újra kötelezővé tették a maszk viselését zárt terekben a koronavírus delta variánsának terjedése miatt – írja a Reuters. A beltéri maszkviselés kötelezettségét mindössze tíz nappal korábban oldották fel. Az egészségügyi minisztérium emellett a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is ajánlja a maszk viselését.

Több mint négyszeresére nőtt az új fertőzések száma az országban, mióta nemrég két iskolából a vírus delta (indiai) mutációjának gócpontja lett. A héten 138 fertőzöttet azonosítottak.

Az izraeli pandémiás helyzetet figyelő Nachman Ash áprilisban még arról beszélt, hogy ha a lakosság 75 százaléka megkapja a védőoltást, azzal elérhető a „nyájimmunitás”. Csütörtökön a delta variáns miatt már 80 százalékra tette a beoltottaknak ehhez szükséges arányát. Jelenleg 65 százalék körül tartanak.