MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Visszavonult a torontói városvezetés, mégis ugathatnak a kutyák

Visszavonult a torontói városvezetés, mégis ugathatnak a kutyák

444.hu / Gazda Albert

Mégsem próbálják megakadályozni, hogy ugassanak a kutyák, ha ugathatnékjuk van.

„A házak közelsége miatt ne engedje, hogy a kutyája ugatásával megzavarja a lakókat. A túlzott kutyaugatás nem tolerálható.” Ilyen feliratú táblák jelentek meg nemrégiben Kanada legnépesebb városa, Toronto egyik kutyaparkjában.

A kutyatulajdonosokat meghökkentette a szöveg, őrültségnek minősítették azt, és feltették a kérdést, hogy milyen is valójában a túlzott ugatás.

„Kutyaparkban vagyunk, úgy gondolom, itt nagy valószínűséggel előfordulhat ugatás is – mondta a Global Newsnak egy Lee-Tal Hatuka nevű ember. – Nem tudom, miért gondolja valaki, hogy észszerű ilyen figyelmeztetéseket kirakni.”

A városvezetés, amely előzőleg kiadta a „csendrendeletet”, a tiltakozások hatására behúzta fülét-farkát, és szerdán leszedette a táblákat. Közleményt is kiadtak, mely szerint a kutyások és a környező lakásokban élők közötti harmónia megteremtése volt a céljuk, de elismerik, hogy nem a megfelelő eszközt választották. Megígérték egyúttal, hogy a jövőben sokkal egyértelműbb kommunikációt fognak folytatni.