MENÜ
2024. február 25.
Mátyás
Inspiráló kitartás

Inspiráló kitartás

senior.hu

Gyerekkorában nem engedték, hogy zenész legyen, 95 évesen Grammy-díjat nyert.

Rengetegszer halljuk, hogy sosincs késő, de kevés olyan embert ismerünk, aki tényleg mer változtatni egy bizonyos kor felett. Angela Alvarez biztosan közéjük tartozik, története még a legfiatalabbakat is lenyűgözi.

Angela Kubában született és úgy nőtt fel, hogy körbevette a zene. A nagynénjei zongoráztak, ő énekelt, a családi ünnepségeken gyakran lépett fel. Kislányként rángott azért, hogy szép ruhába öltöztették és ő szerepehetett. Amikor elvégezte az iskolát, azt mondta édesapjának, hogy profi énekes szeretne lenni, azonban az apja ezt megtiltotta. Angela ebbe beletörődve férjhez ment és boldogan nevelte 4 gyermekét.

Az élete azonban nem volt könnyű. Például akkor, amikor egy jobb élet reményében a gyermekeit feltette az USA-ba tartó gépre, de ő maga Kubában maradt, de akkor sem, amikor végül mégis elhagyta a szülőföldjét. Elvesztette a férjét és az egyetlen lányát is, mindkettőt daganatban. A nehézségeken mindig a zene segítette át.

Érzéseit zenében és dalban fogalmazta meg, dalszövegeket írt, zenéket szerzett.
Idővel unokái születtek, és az egyik, Carlos José Alvarez zenei producer lett. Amikor a fiú rájött, hogy a nagymama több, mint 50 dalt írt élete során, tudta, hogy ezzel valamit kezdenie kell. Amikor a nagyi elővette a jegyzeteit és énekelni kezdett, a fiú számára világossá vált, hogy az idős hölgy egy valódi művész. Megkérte a mamát, hogy menjenek be a stúdióba és rögzítsenek néhány felvételt, Angela pedig azt válaszolta: „az az álmom, hogy úgy hagyom itt a világot, hogy tudom, a zeném tovább él.”

Angela története még Andy García figyelmét is felkeltette, aki elhatározta, hogy producerként segíti a fantasztikus nőről szól dokumentumfilm létrejöttét.

Végül 2021-ben jelent meg a 15 dalt tartalmazó debütáló album. Az álom nem csak valóra vált, de egészen meseszerűen folytatódott: 2022-ben Angela lett a Latin Grammy egyik jelöltje a legjobb új előadó kategóriában. A jelölésen 17 éves énekespalántákkal osztozott és végül a díjat is megosztva kapta meg egy fiatal mexikói énekesnővel együtt. Amikor a színpadra lépett, rendkívül lelkesítő és inspiráló beszédet mondott, ami könnyeket csalt mindenki szemébe. Szeretett hazájáról, Kubáról beszélt és arról, hogy sosem késő tenni az álmainkért.