MENÜ
2024. árpilis 13.
Ida
Húsautomata Japánban

Húsautomata Japánban

nlc.hu

Japánban egyre népszerűbb a medvehús.

Csokiautomata helyett húsautomata? Japánban a különböző ételeket árusító automatákról már hallhattunk furcsaságokat, hiszen az évek során már az is előfordult, hogy az emberek a különböző hideg és meleg ételek mellett bálnahúst is tudtak vásárolni – írja a HVG.

A Honsu szigeten található Szembokuban bővítették a helyi különlegességek kínálatát medvehússal is. A medvehús 250 grammos kiszerelésben kapható, 2200 jenért, azaz körülbelül 5800 forintért. A hús eredetét tekintve egy környékbeli vadászklubtól származik. A kezdeményezés annyira népszerű lett legfőképpen a város vasútállomásán leszálló utasok között, hogy az üzemeltető még Tokióból is kapott megrendeléseket. Az automata először novemberben jelent meg, miután egy étterem étlapjára is feltették a helyi különlegességet, aminek célja az volt, hogy minél több turistát csalogasson.

A medvehús fogyasztása közel sem áll távol Japán északi részén a helyiektől. Sok esetben konzervekben is megtalálható, illetve instant curryként is árusítják. A medvék aktív szerepet töltenek be az emberek életében az étkezéseken kívül is, hiszen 2020-ra 20 000-re nőtt a medvékkel való találkozások száma, amiben két ember életét vesztette.