MENÜ
2021. árpilis 13.
Ida
Horgászbarát település

Horgászbarát település

sokszinuvidek.24.hu

A városvezetés és a helyi horgász egyesület a jövőben jelentős horgászturisztikai fejlesztéseket tervez.

Idén a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége támogatásával először került sor a “Horgászbarát település” megválasztására Balatonnál. A díjat szeptember 26-án, a VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny megnyitóján adták át, írta a balatonihal.hu.

A pénzösszeget felajánló szervezetek Balatonakalit, Fonyódot, Révfülöpöt és Vonyarcvashegyet szakmai szempontok alapján jelölték a díjra a Balaton parttal rendelkező települések közül. A kiválasztott négy település közül a horgászok szavazással választották meg a nyertest.

Révfülöp és a horgászat

A középső és nyugati medence horgászhelyekben szűkös északi partján Révfülöp üde színfoltnak nevezhető. Itt találhatók a leghosszabb, egész éven át horgászható partszakaszok és itt is elmondható, hogy az önkormányzat által kezelt partszakaszok mindegyike horgászható. A városvezetés és a helyi horgász egyesület a jövőben jelentős horgászturisztikai fejlesztéseket tervez a város partszakaszain. Folyamatban van több foglalható bojlis horgászhely kialakítása is. Az önkormányzat anyagi támogatás mellett eszközökkel – sörpadok, kisbusz, rendezvénysátor, ugráló vár, szabadtéri színpad, szociális helységek – is díjmentesen segíti a helyi horgász szervezetek rendezvényeit. A gyermekhorgász programok esetében a fentieken túl ingyenes étkezést is kapnak a horgászpalánták. A település rendszeres támogatója a Balaton két nemzetközi hírű bojlis horgászversenyének, a szeptember 26-án kezdődött VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenynek például központi helyszíne.

A verseny kezdetén a szervezők tanulmányoztak minden olyan települést, amelynek közvetlen vízparti területe van. Közülük szakmai szempontok alapján választották ki a potenciális négy jelöltet az elismerő címre. A bírálati szempontok között szerepelt a horgászható partszakaszok hossza és időbeli használhatósága, az önkormányzat és a helyi horgászegyesület kapcsolata, az önkormányzati tulajdonú, de a horgászturizmus rendelkezésére bocsátott javak – stég, csónakkikötő, sólyahely, egyéb ingatlan -, valamint a horgászversenyekkel és egyéb horgászrendezvényekkel való együttműködés, területek biztosítása.