Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért?

Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért?

24.hu

A klímák iránt folyamatosan nő a kereslet, egyre többen szeretnék kiváltani a gázfűtést.

 A modern split klímák levegő-levegő hőszivattyúk, vagyis a levegő energiáját használják hűtésre és fűtésre is. A legtöbb gyártó forgalmaz kifejezetten fűtésre optimalizált klímákat is, amelyek a hagyományos split klímáknál lényegesen hatékonyabbak, mert erősebb kompresszorral és egy megnövelt felületű hőcserélővel rendelkeznek. A jelenleg forgalomban lévő klímák működési elve alapján a hagyományos fűtéshez mérten, a felvett villamos energiából akár négyszer annyi fűtési energia is nyerhető, vagyis 1 kilowatt felvett villamos áramból akár 4 kilowatt fűtési teljesítmény keletkezik, ezt mutatja a SCOP a műszaki adatok között.
A modern légkondicinálók mindegyike inverteres kialakítású: olyan szabályzórendszerrel rendelkeznek, amely az adott tényezők alapján változtatja a leadott teljesítményt. Ennek az intelligens szabályozásnak köszönhetően jobb hatékonysággal üzemelnek, és kevesebb energiát fogyasztanak.
Ha teljes fűtési megoldást keresünk, az energiahatékonyság érdekében olyan készüléket érdemes választani, amelyik A+++ energiaosztályba tartozik.