MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Hiába a világ leggazdagabb embere, nem mer biztosat mondani a jövőről

Hiába a világ leggazdagabb embere, nem mer biztosat mondani a jövőről

napi.hu / VCsernik-Varga Adrienn

A helyzet olyannyira összetett, hogy még Elon Musk sem igazodik ki rajta.

Újabb árcsökkentésre kényszerülhet a Tesla, árulta el az autógyártó vállalat vezérigazgatója, Elon Musk. Ugyanakkor azt is elárulta, valójában már nem mer és nem is tud biztosat mondani a gazdaság jövőjével kapcsolatban. Olyannyira turbulens időket élünk, hogy az üzletember szerint gyenge lábakon áll most mindenféle gazdasági prognózis.

Finoman szólva is zavaros időket élünk. Az elmúlt három év a járvánnyal, a háborúval, az inflációval, a kamatemelésekkel és a recesziós jövő rémképével hullámvasútra ültette a politikai döntéshozókat, a befektetőket és a gazdasági szakértőket is.

A helyzet olyannyira összetett, hogy még a világ leggazdagabb embere, Elon Musk sem igazodik ki rajta.

Egyik nap úgy tűnik, összeomlik a világgazdaság, a másik nap minden rendben. Fogalmam sincs, mi a fene történik. Turbulens időket élünk, mondhatni – idézi a Tesla vezérigazgatóját a Business Insider.

Az üzletember hozzátette, nincs kristálygömbje, amelyben láthatná a világgazdaság jövőbeli alakulását, de hálás lenne, ha valaki kölcsön tudná adni neki a sajátját.

Nem csoda, hogy Elon Musk a jövőbe szeretne látni, az üzletember a napokban belengette, hogy a Tesla újabb árcsökkentésre kényszerülhet. A vállalat elsősorban Kína elektromos autók piacán produkált előretörésére próbált reagálni az erőteljes árcsökkentéssel. Ugyanakkor egyéb gazdasági okok is erre terelték az amerikai autógyártót.

Új autót venni a legtöbb ember számára nagy döntés, így gazdasági szempontból bizonytalan időkben a vásárlásokat felfüggesztik, legalább addig, amíg kiderül, mi is történik majd – magyarázta Elon Musk.