MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Házi droglabort számoltak fel a rendőrök Tolnában

Házi droglabort számoltak fel a rendőrök Tolnában

hvg.hu

A dílernél ötezer adag kábítószerre elég alapanyagot találtak, le is tartóztatták.

2019 júniusától heti rendszerességgel állított elő és árusított speedet az a férfi, akire a Tolna megyei rendőrök is felfigyeltek egy idő után a police.hu beszámolója szerint. A férfi az általa bérelt műhelyben állította elő az amfetamint.

A Tolna megyei nyomozók egy, korábban a Fejér megyei kollégákkal közös nyomozás során jutottak el a díler laborjához, ahol kutatást is tartottak. Ekkor foglaltak el ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is – később mindkettőről szakértő állapította meg, hogy kábítószerek, és jócskán átlépik a jelentős mennyiség alsó határát. A kutatás során több olyan eszközt és alapanyagokat is lefoglaltak, amiket kábítószer készítésére szokás használni.

Az elmúlt napokban több olyan ingatlanban is kutatást tartottak, amik a dílerhez voltak köthetők – és mindegyik helyszínen nagy mennyiségben találtak kábítószergyanús anyagokat. Ilyen például az a nagyjából kétkilós fehér massza és az az egy liter speedolaj is, amiket lefoglaltak. A lefoglalt anyagok közel ötezer adag kábítószer előállítására alkalmasak. Ezeken kívül lefoglaltak még műszaki cikkeket, és több százezer forint készpénzt is.

A férfit a Tolna megyei rendőrök elfogták, őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A férfit azóta le is tartóztatták.