MENÜ
2024. május 5.
Györgyi
Harmadszorra is a világ legjobbjai közé választottak egy magyar pezsgőt

Harmadszorra is a világ legjobbjai közé választottak egy magyar pezsgőt

szeretlekmagyarorszag.hu

„Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést."

Immár harmadik egymást követő évben került a legjobb, aranyérmes pezsgők közé a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on.

A Burgundiában 19. alkalommal megtartott összemérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben. A Hungaria Rosé Extra Dry az aranyérem mellett a tíz legjobb tétel egyike is lett, derül ki a Törley Pezsgőpincészet közleményéből.

A neves pezsgőverseny november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban kóstolták végig a világ különböző tájairól származó pezsgőket. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők kaptak.

"Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására, azonban az érmeken túl mindenek fölött az áll, hogy a magyar fogyasztóknak kiváló és állandó magas minőségű pezsgőt állítsunk elő”
– mondta Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.