MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Halálos fenyegetések a videojáték-fejlesztőknek

Halálos fenyegetések a videojáték-fejlesztőknek

24.hu

Az év egyik legjobban várt játékának premierdátumát elhalasztották, ez okozott csalódást.

A The Witcher-játékokról elhíresült lengyel CD Projekt Red fejlesztőcsapat a hét elején jelentette be, hogy az év egyik legjobban várt játékának tartott Cyberpunk 2077 mégsem jelenik meg novemberben, a premierdátumot elhalasztották 2020. december 10-re. A bejelentés sokak számára okozott csalódást, azonban akadnak egész extrém esetek is, hiszen Andrzej Zawadzki, a játék egyik vezetője fejlesztője arról számolt be a Twitteren, hogy konkrétan halálos fenyegetéseket kapnak a csúszás miatt.

„Tudom hol laksz tesó, fejezzétek be a játékot vagy véged”
„Adjátok ki a játékot, különben te és a családod nyomában leszünk”
„Élve elégetlek, ha nem adjátok ki a játékot”

Ilyen és ehhez hasonló üzenetek érkeznek a fejlesztőkhöz, és ennek kapcsán Zawadzki világossá tette, hogy minden ilyen üzenetet komolyan vesznek és jelentik őket. Egy újabb twitteres posztban a fejlesztő hozzáttette, hogy teljes mértékben megértik, hogy az emberek csalódottak és hangot akarnak adni a véleményüknek, de leszögezi: halálos fenyegetéseket küldeni teljességgel elfogadhatatlan.

Mi is emberek vagyunk, akárcsak ti. – zárta üzenetét Zawadzki.

A Cyberpunk 2077 videojáték fejlesztését még 2012-ben jelentette be a CD Projekt Red, és a milliók által várt újabb szerepjáték megjelenési dátumát nem először módosították. A programnak először 2020. április 16-án kellett volna megjelenni, ezt a dátumot aztán szeptember 17-re módosították, innen csúszott el november 17-re, és a legújabb ígéret szerint december 10-án kerül a boltokba.

 

A fejlesztőcsapat ráadásul nemcsak a megjelenés és a csúszás miatti halálos fenyegetések miatt került mostanában a figyelem középpontjában, de azért is, mert néhány hete világossá vált, hogy a CD Projekt Rednél durva túlórák vannak, hogy a játék megfelelő állapotban kerülhessen a vásárlókhoz. A videojátékokkal foglalkozó Jason Schreier újságíró szerint akadnak olyan munkatársak, akik rendszeresen heti 100 órát töltenek munkával a megjelenés előtti hajrában.