MENÜ
2024. július 21.
Dániel, Daniella
Halálos áldozatok a villámárvízben

Halálos áldozatok a villámárvízben

hang.hu / Fotó: Extrém Időjárás Facebook-oldala

Az áradat jelenleg is veszélyt jelent, az időjárás pedig a következő napokban is kiszámíthatatlanul alakul.

Villámárvíz sújtotta Gyöngyöstarjánt, két ember meghalt – írta a 24.hu az ottani önkormányzat, továbbá a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem közlése alapján. A helyi önkormányzat Facebook-oldala szerint a csütörtöki felhőszakadás miatt sújtotta villámárvíz a falut, és információik alapján két ember életét vesztette. „Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben” – tudatták. Az áradat jelenleg is veszélyt jelent, az időjárás pedig a következő napokban is kiszámíthatatlanul alakul – tették hozzá.

A hírt a megyei katasztrófavédelem is megerősítette. Mint közleményükben írták, a csütörtök kora délutáni heves esőzések következtében kialakult villámárvíz két embert magával ragadt, az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz. Utóbbit a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának a segítségével, a másikat a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni – közölték. A mentők mindkettejüket megpróbálták újraéleszteni, életüket azonban sajnos már nem lehetett megmenteni. A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket.

Csütörtökön villámárvíz sújtott több magyarországi települést is, Recsk egy részét is elöntötte a víz, de komoly árvíz volt a Mátrán is – tették hozzá.