MENÜ
2024. árpilis 17.
Rudolf
Ha Zürichben jár, nézze meg a csokoládé-szökőkutat

Ha Zürichben jár, nézze meg a csokoládé-szökőkutat

startlap.hu

Csokimennyország nyílt Zürichben.

A zürichi attrakció egy interaktív, magával ragadó kiállítás: a látogatók visszautazhatnak a csokoládé eredetéhez, és megtapasztalhatják, hogyan hódította meg a kakaó Európát, valamint nyomon követhetik a gyártási folyamatot a mai modern létesítményekben. Az épület a világ legnagyobb Lindt üzletének ad otthont, valamint kutatási és fejlesztési helyet biztosít a jövőbeli csokireceptek számára, emellett gyártóüzem, kávézó és irodák is helyet kaptak.

A Christ & Gantenbein által tervezett épület különböző helyiségeit csigalépcsők és lépcsőzetes járdák kötik össze. Áthaladnak egy hatalmas téren, amely 64 méter hosszú, 15 méter magas és 13 méter széles. A vizuálisan lenyűgöző épület kialakítása a Lindt és Sprüngli gyár mintájára készült, amelyet először a vállalat 1845-ös alapításakor állítottak fel, és ma történelmi nevezetességnek számít. Drámai, kilenc méter magas csokoládé-szökőkutat alakított ki Atelier Brückner, a kiállítás megálmodója – írja a Lonely Planet.

A megnyitón jelen volt a márka nagykövete, a világhírű teniszcsillag, Roger Federer, aki egy olyan videóban is szerepelt, ami egy kis ízelítő volt a csokimennyországból. “A csokoládé része nemzeti identitásunknak, a csokoládéipar pedig rendkívül fontos gazdasági ágazat hazánkban” – mondja Ueli Maurer, a Svájci Szövetségi Tanácstól.