MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Furcsa nyilatkozat – jó tanács a fiatal lányoknak

Furcsa nyilatkozat – jó tanács a fiatal lányoknak

444.hu / Molnár Kristóf / fotó: repubblica.it

„Ne rúgjatok be, és akkor nem lesztek megerőszakolva.”

„Ha elmentek bulizni, teljesen jogosan rúgtok be. Viszont ha nem isszátok magatokat részegre, és a tudatotoknál maradtok, talán elkerülhetitek, hogy bajba kerüljetek” – mondta Andrea Giambruno, az olasz miniszterelnök férje.

Az újságíró a közelmúltban Palermóban és Nápoly közelében elkövetett csoportos nemi erőszakokról szóló híreket kommentálta tévéműsorában a fenti mondattal. Helyeselt akkor is, amikor beszélgetőpartnere azt mondta, ha valaki nem akarja, hogy megerőszakolják, mindenekelőtt ne veszítse el az eszméletét.

Habár a műsorban mindkét férfi elítélte az erőszaktevőket, akiket visszatérően „farkasoknak” neveztek, megszólalásaikból azonnal botrány lett Olaszországban.

Cecilia D'Elia baloldali szenátor szerint a két újságíró csak áldozathibáztatásra képes, és ez elfogadhatatlan. A politikus felszólította Giorgia Meloni kormányfőt, hogy határolódjon el férje véleményétől.

Az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom közleményben nevezte szégyenteljesnek Giambruno szavait, melyek egy férfiak által dominált hanyatló kultúra megnyilvánulásai.

Giambruno reagált a vádakra. Szerinte bocsánatot kérne, ha valami rosszat mondott volna, azonban nem ez történt.Csak vette a bátorságot, hogy megmondja a fiataloknak, ne azért menjenek szórakozni, hogy berúgjanak vagy drogozzanak.Azt tanácsolta nekik, hogy legyenek óvatosak, mert a rosszfiúk mindig kint vannak az utcán. Olyat pedig nem mondott, hogy a férfiaknak joguk van megerőszakolni a részeg nőket. Egyébként az a nap soha sem fog eljönni, hogy egy politikus mondja meg neki, hogy mit mondhat és mit nem.

Maga Meloni egyelőre nem kommentálta az ügyet.