MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Ferenc pápa tequilával gyógyítaná a térdét

Ferenc pápa tequilával gyógyítaná a térdét

hvg.hu

„Tudják, mire lenne szükségem a térdemre? Egy kis tequilára.”

Nagy sikert aratott az interneten az a videó, amelyben Ferenc pápa azzal viccelődik, hogy tequilával gyógyítaná a fájó térdét.

Ferenc a pápamobilban közlekedett épp a Szent Péter téren, amikor mexikói szeminaristák kérdezték meg tőle spanyolul, az anyanyelvén, hogy hogy van a térde. A pápa azt mondta, hogy elég szeszélyes, mire a többiek elismerésüket fejezték ki, hogy a fájdalmai ellenére képes mosolyogni. Egyúttal elmondták, hogy példaként szolgál a leendő papoknak, mint amilyenek ők is lesznek.

A pápa aztán egy pillanatra lazábbra vette a figurát, és azt mondta: „Tudják, mire lenne szükségem a térdemre? Egy kis tequilára.” A szeminaristák részéről garantált volt a nevetés, megígérték azt is, hogy küldenek egy üveggel a pápának.

A 85 éves egyházfő hónapok óta küzd térdfájdalommal, az orvosok tanácsára kerekesszéket és botot is használt, és naponta részesül fizikoterápiás kezelésben. A térdproblémái miatt egy kétnapos libanoni utat is lemondott, de a Vatikán megerősítette, hogy júliusban elutazik Kongóba, Dél-Szudánba, valamint Kanadába is.