MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Falu, ahol 10000 húsvéti tojás díszíti a települést

Falu, ahol 10000 húsvéti tojás díszíti a települést

sokszinuvidek.24.hu

Kéthelyen igazán komolyan veszik a húsvéti ünnepet.

2015-ben gondoltak egy nagyot a Somogy megyei kéthelyiek, és elkezdték díszíteni a falu központját húsvétra. Az évek során mindezt olyan jól folytattak, hogy országos hírnévre tettek szert.

Az első évben közel 1200 darab tojás akasztottak fel a település központjában található fára, és egy 1,5 méter magas óriás tojást is készítettek. 2016-ban már 3000 tojás volt már látható, négy darab új, 1,5 méteres tojással együtt.

2017-ben a díszlet kapott egy újabb óriástojást, illetve fanyuszival egészült ki a látványosság. A tojások száma 2018-ban elérte a 7 ezret, de itt nem álltak meg, hiszen az idén már megközelíti a 9 ezret.

2018-ban hatalmas nyúl jelent meg a dekorációk között, melynek az alapja vasváz, szénával borítva. A szerkezethez már a félkész formánál is több, mintegy 100 méter acélhuzalt használtak fel, így a díszállat súlya meghaladja a 250 kilogrammot.

 Tavaly megkerestek minden Somogy megyei önkormányzatot, hogy küldjenek el egy tojást a településükön jellemző mintával, és a település nevével. A terv az volt, hogy a megyét, Somogyországot népszerűsítsék és ezzel elkészüljön a megye tojásfája. Gyönyörű alkotások érkeztek, melyek a fa magasabb pontjain láthatók.

Ha valaki azt hinné, hogy a kéthelyiek leálltak a falu húsvéti díszítésével, az téved. Ugyanis idén feltűnt egy világító tojásalagút is.

De a locsolást is újabb szintre emelték. Nem kölnivel teszik, de még csak nem is vödörnyi vízzel, avagy szódásszifon segítségével, hanem egyenesen tűzoltó autóból fog majd érkezni a víz, nehogy bármely hölgy is elszáradjon húsvét hétfőjén.