MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Évezredes borászatok

Évezredes borászatok

wilson-drinks.com

A világ hat legrégebbi borászata.

Goulaine-kastély

A Château de Goulaine a Goulaine család tulajdonában volt, kivéve az 1788 és 1858 közötti időszakot, amikor a francia forradalom alatt holland bankárnak cserélt gazdát. Az egyik utolsó Loire-i kastély, amely még mindig boroz, Goulaine Loire-völgyi fehérborokat állít elő, köztük Muscadet és Folle Blanche. Azt mondták, hogy a Château de Goulaine korábbi séfje, Mrs. Clémence Lefeuvre feltalálta Fehér vajmártás .

Ricasoli Castello 

Ez a kastély egy toszkánai család tulajdonában volt, amikor Firenze és Siena még városállamok voltak. A Ricasoli túlélte Olaszország belső küzdelmeit az 1200-as évek közepén, a fekete halált az 1300-as évek közepén, a Medicik felemelkedését az 1700-as évekig és a második világháborúig. Ma megtalálható a legrangosabb boruk, a „Castello di Brolio”, körülbelül 70 dollárért.

Johanisberg kastély

Vannak nyilvántartások 6000 liter bor megrendeléséről Nagy Károly uralma alatt a 700-as évek végén. A Schloss Johannisberg-t a parasztok parasztjai egyszer pusztították el az 1525-ös német parasztháborúban. A világ legrégebbi rizlingi szőlőültetvényeinek ad otthont, és azt állítja, hogy az első késői szüretelésű borokat 1775-ben készítették. alkalmasnak tartják a borászatra.

Vollrads-kastély

A legrégebbi dokumentált boreladás a Schloss Vollrads-tól 1211-ben történt, amikor a mainzi szomjas kolostor írásbeli megrendelést adott ki. A rheingaui székhelyű borászat arizling borok széles választékát állítja elő. Meglátogathatja az éttermet, hogy megünnepelje a 800 éves borvidék dinasztiáját, és kipróbálhatja rizlingjeit klasszikus német ételekkel, mint a bratwurst.

Codorniu Cava-ház

Az első pezsgőház Spanyolországban nem pezsgéssel kezdődött. Az 1500-as évek közepétől szőlőültetvényekkel és borászati ​​létesítményekkel rendelkezett, azonban az 1820-as években Codorniu elkezdte a Cava-t pezsgőként emlegetni. Ma a Codorniu a világ három legfontosabb Cava-gyártója közé tartozik, éves termelése közel 5 millió eset.

Madero-ház, Parras de la Fuente

Ami az új világ bortermelését illeti, meglepne-e, ha tudná, hogy Amerika legrégebbi pincészete Mexikóban van? A Casa Madero Parras de la Fuente városában található, egy apró termékeny völgyben, a mexikói Coahuila-ban, amely Mexikó északkeleti része a texasi határ mellett. A Casa Madero zászlósborának egyenlő részei vannak a Merlot, a Cabernet Sauvignon és a Tempranillo.

A fent említettek mellett ott van a Chateau Mont-Redon is, amelyet 1344-ben szőlőskertnek jelöltek ki a Chateauneuf du Pape mellett. Az Egyesült Államok csak 1810-ben kezdte meg a borászatokat a New York-i Testvériség Pincészetnél.