MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Építészeti csoda Hollandiából

Építészeti csoda Hollandiából

travelo.hu

Mintha egyenesen egy meséből csöppent volna Zeewolde városába ez a palacsintaház.

Sok országnak vannak olyan épületei, amelyeket a világ szinte minden táján felismernek. Ilyen például a Buckingham-palota, a Sydney Operaház, a Taj Mahal, a Pisai Ferde Torony és még sorolhatnánk. Vannak olyan ősrégi és kortárs épületek is, amelyek szintén megérdemelnék az ilyen mértékű ismertséget, mégsem kapnak ekkora figyelmet. Most mutatunk egy ilyen lenyűgöző épületet.

Mintha egyenesen egy meséből csöppent volna Zeewolde városába ez a palacsintaház. Az eredmény pedig egy gyerekkönyv borítójára is felkerült. 2005-ben hozták létre az első Hansel & Gretel házat egy erdő szélén, majd jelenlegi helyére költöztették, és alaposan kibővítették, beleértve a legfiatalabb látogatók játszóparkját is. Sajnos egy 2015 júliusában bekövetkezett tűzvész következtében az egész étterem lángokban állt, de ez sem tántorította el az étterem építőit.
A jelenlegi épület kialakítása 2016-ban kezdődött. Nagyszerű palacsintázó lett belőle, egyedi dizájnnal és dekorációval. A vendégeik nem ok nélkül hívják „Hollandia legvarázslatosabb palacsintázójának".