MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Emlékezetes Szüreti Borkert Napok a Mészáros Borház udvarán

Emlékezetes Szüreti Borkert Napok a Mészáros Borház udvarán

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András, Hotel Merops

Hotel Merops a szekszárdi történelmi borvidék szívében.

Idén minden egy kicsit másként történik… A Szekszárdi Szüreti Napok tömegeket megmozgató rendezvénye helyett a megyeszékhelyen pincészetek nyitották meg kapuikat, és fogadták kiváló borral, étellel, műsorral a jelenlegi helyzetre való tekintettel, korlátozott számú vendégsereget. Így történt a Mészáros Borház esetében is, ahol Szüreti Borkert Napok címmel hirdettek meg szeptember 17-20 között programot, Bősz Adriánnal és a Vesztergombi Pincészettel közösen. Előzetes regisztrációhoz kötötték a részvételt, és az érdeklődés óriási volt, mondta Mészáros Zsanett, a Hotel Merops vezetője.

A megyeszékhely központjában, a borház közvetlen közelében található négycsillagos hotel méltán elismert és keresett, 32 különböző kategóriájú szobával várja a vendégeket. Az év legforgalmasabb időszakai közé tartozik szeptemberben a szüreti napok hétvégéje, és a hagyományok szerint teltházas foglalással várták idén is ezt az időszakot. Aztán jött a járvány miatti kényszerleállás, és június közepén tudtak újranyitni.


– Nem sok jóra számítottunk, ezért meglepett bennünket, hogy már a nyitásra sokan jöttek – mondta Mészáros Zsanett, hozzátéve: – később se mondták le a foglalásokat, vagy ha igen, akkor voltak új vendégek. Egy kicsit átalakult az igény, jellemzően nem csak néhány napra érkeztek, hanem nyaralni jöttek a borvidékre, ahol a kiinduló pont mi voltunk, és szükség esetén segítettünk a programok megszervezésébe is. Az elmúlt időszak legfőbb tanulsága még az volt, hogy átgondoltunk, és elvégeztünk olyan dolgokat, melyekre eddig nem volt lehetőség. Megújult az éttermünk kínálata, új séf irányítja a konyhát. A szállóvendégek mellett a helyiek is nagy számban keresik fel éttermünket, fontos, hogy helyi alapanyagokból, például saját füstölésű halat kínálunk, a’ la Carte és menüs kínálattal fogadjuk a vendégeket.


A szálloda vezetője a Degusztációs menüt mutatja, ami már kifejezetten a kitűnő borokhoz kapcsolódik, a hétfogásos ételsorhoz végigkóstolhatjuk a Mészáros Borház különböző borait a Cserszegű Fűszerestől, Fehér Kadarkától kezdve, a Pinot Noir Classicon és Grandiózus Malbecen keresztül a Chardonnay-ig, és Irsai Olivérig.
A főszerep természetesen a nagyszerű boroké, és az idei évben a magyar borászatok egyik legnagyobb versenyének, a VinAgorának egyik helyszíne volt a Hotel Merops és Étterem, ahol nem csak a szervezés vizsgázott kiválóan. A Mészáros Borház Ohmerops Cuvée 2017 nagyaranyat, a Grand Antiqua Cabernet Sauvignon 2016 aranyérmet nyert. Három bor került a TOP 100 listájára, fentiek mellett a 2017-es Bikavér, Mészáros Pál borász, alapító-tulajdonos ezenkívül a Pinot Regina 2018-ra hívja fel a figyelmet. Ez a biobor a borászat újdonsága, a Pécsi Kutatóintézet nemesítésével a Pinot Noir karakterét és a Regina ellenállóságát egyesíti kiváló bor formájában.


A nagy múltra visszatekintő Mészáros Borház mindezeket a díjnyertes és különleges borokat is kínálta szeptember harmadik hétvégéjén, a Szüreti Borkert programján. A csütörtöktől vasárnapig tartó sorozaton kiváló étkeket is kóstolhattak a vendégek, mint például a házi töltésű kacsakolbász pitába töltött káposztacsatnival, mangókrémmel, emellett népszerű zenészek, táncosok szórakoztatták a közönséget. A szüreti kapunyitás elmaradhatatlan szereplője, Dj Hefner Funky Partyja éppúgy sikert aratott, mint szombaton a Bartina Táncegyüttes fergeteges produkciója, Szakács Róbert Bravo Zenekara, a fellépéseket a Tarr Kft. szponzorálta. A BeSweet Csokoládémanufaktúra és Petrits Mézeskalács kiállítóként további vonzerőt és újabb színt jelentett a rendezvény palettáján.

A Mészáros Borház, a Hotel Merops és étterem széleskörű minőségi szolgáltatásokkal várja Szekszárdon a vendégeket!

Hotel Merops**** Mészáros: Szobafoglalás tel.: +36 74/684-940 • E-mail: recepcio@hotelmerops.hu
Étterem telefon: +36 74/684-950 • E-mail: meropsetterem@hotelmerops.hu • www.hotelmerops.hu
Mészáros Borház: Szekszárd, Kossuth Lajos u. 26. • Tel.: 74/318-749, 30/303-3383 • E-mail: info@meszivin.hu • www.meszarosborhaz.hu