Tam_Bau
MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Emeletes buszból épített otthont egy pár

Emeletes buszból épített otthont egy pár

otthonlap.hu

Gareth és Lamorna Hollingsworth egy évig voltak nászúton, amit lakókocsiban töltöttek utazással.

Annyira megtetszett nekik ez az életforma, hogy úgy döntöttek, a hétköznapokat is így szeretnék tölteni. Ekkor jött az ötlet, hogy a megoldás egy busz lesz, hiszen a lakóautónál kicsit nagyobb teret ad, de mégis lehet közlekedni vele. Megszerezték az emeletes buszhoz szükséges jogosítványt, majd vettek az eBayen egy 1997-es évjáratú Scania típusú járművet, és már indulhatott is az átalakítás.

Közel két éve dolgoznak az új otthonukon, első lépésben teljesen le kellett csupaszítaniuk, mielőtt a kedvükre alakíthatnák. Lényegében csak a váz és a közlekedéshez szükséges motorikus rendszer maradt érintetlen, minden lebontottak az utolsó szögig.

 

Kicserélték a padlókat, a burkolatokat, mindent funkcionálissá tettek, és az egyedi igényekre igazítottak. Alaposan átgondolták a dolgot, hogy meglegyen a kellő komfort. Került a buszba víztartály, komposztáló vécé és zuhanyzó, egy komplett konyha sütővel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, kamrával és konyhai tárolóval, a fűtésről fatüzelés gondoskodik, az energiaellátásról pedig napelemek. Az emeleten található az irodájuk, ami egyben társalkodó is, és egy francia ágy képében a hálószobájuk.

 

 Tulajdonképpen minden megtalálható benne, ami egy átlagos lakásban, viszont ezzel lehet helyet változtatni, és bármikor kicserélni a panorámát. Kicsit hosszabbra nyúltak a munkálatok, mint tervezték, hiszen nincs a buszban semmi szögletes, semmi vízszintes, minden fal íves, és mivel a busz nem sík terepen parkol, így a vízmérték sem segít, de szerintük így is megéri. Hamarosan újra útnak indulhatnak imádott kutyájuk társaságában a kalandos élet reményében.

 

Forrás: DailyMail

Ez is érdekelhet:
Buszokból kialakított otthonok a nomád stílus jegyében