MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Elhunyt Kóbor János

Elhunyt Kóbor János

nlc.hu

Az énekes halálhírét az Omega együttes a hivatalos Facebook-oldalán közölte.

Kóbor János Budapesten született 1943-ban. Eleinte sportoló szeretett volna lenni, szép eredményeket ért el gátfutásban, azonban egy sérülés miatt kénytelen volt lemondani a sportolói pályáról. Anyai nagyapja és nagybátyja építészek voltak, emiatt döntött úgy, hogy ő is építésznek tanul. Az Omegát a Próféta zenekar utódjaként alapították meg 1962-ben. A kezdeti években nyugati slágereket dolgoztak fel. Ekkor még Kóbor mellett énekelt a tavaly elhunyt Benkő László is, néhány alkalommal Koncz Zsuzsa, majd csatlakozott Somló Tamás és Wittek Mária.

A hatvanas évek második felében azonban az Omega saját slágereinek többségét már Kóbor énekelte, az 1971 óta felvett dalokban pedig ő volt az egyedüli szólóénekes. Az Omega többek között Kossuth- és Liszt Ferenc-díjat is kapott. Kóbor Jánosnak első feleségétől egy fia született, Dániel 1976-ban, aki technikusként dolgozik. 2008 júliusában másodjára nősült, a nála 23 évvel fiatalabb Deme Zsókát vette el Balatonaligán, akitől egy lánya, Léna 2007-ben született.

Kóbor Jánost halála előtt már hetekkel kórházban kezelték, állapotáról azonban nem lehetett tudni pontos információkat. Az Omega menedzsere akkor elárulta a Borsnak, hogy a hírzárlat nem véletlen, maga Kóbor János adott ezzel kapcsolatban pontos utasításokat a környezetének, mielőtt kórházba került volna. Kóbor János gyógyulásáért az Omega együttes kérésére több ezer rajongó imádkozott.