MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Egymilliót nyert sportfogadáson, de leitatták, és ellopták a szelvényeit

Egymilliót nyert sportfogadáson, de leitatták, és ellopták a szelvényeit

hvg.hu

Az ügyészség nagyobb érték­re elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat négy emberrel szemben.

Még 2020 májusában történt, hogy egy sértett, akinek az ügyében most emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség, közel 900 ezer forint értékben sportfogadási szelvényeket vásárolt, amelyekkel 1 097 060 forintot nyert. Egy férfi, aki ugyanabban az esztergomi panzióban lakott, tudott az illető sportfogadási szokásairól és nyereményeiről, ezért rávette három társát, hogy lopják el tőle a minden bizonnyal nyertes szelvényeit.

Hogy ezt megtehessék, elcsalta a panzióból az illetőt, akit közösen leitattak. Eközben egy ismeretlen társuk átkutatta a sértett apartmanját, ahonnan ellopta a szelvényeket. Ezeket aztán Pátyon, Perbálon, Pilisjászfalun, Leányváron, Zsámbékon és Tokodon beváltották – azért ennyi helyen, hogy ne keltsenek feltűnést a nagy nyereménnyel.

Az ügyészség két elkövetővel szemben pénzbüntetés, két továbbira pedig a pénzbüntetés mellett felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyeletet kért. Indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére.