MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Egy nő lottóértesítést talált a spam mappában, és 3 millió dollárt nyer

Egy nő lottóértesítést talált a spam mappában, és 3 millió dollárt nyer

spiegel.de

Az amerikai nő véletlenül talált rá egy e-mailtjére, amely megváltoztatta az életét.

Milyen gyakran és milyen alaposan ellenőrzi a postafiókja spam mappájában lévő e-maileket? Mennyi annak a valószínűsége, hogy rákattint egy lottónyeremény-értesítésre? És továbbra is elhinné a benne elhangzott kijelentéseket?

Laura Spears milliós vagyonra tett szert így.

Az amerikai Michigan állambeli Oakland megyéből származó nő e-mail fiókja spam mappájában talált egy e-mailt. Ott közölték vele, hogy 3 millió dollárt nyert a michigani lottón. Az 55 éves nő nem akart hinni a szemének, de valószínűleg eszébe jutott egy szelvény, amit a szilveszteri sorsolásra vásárolt – 2, 5, 30, 46, 61 számmal.

Biztonságos feladónak minősített lottó

"Láttam egy hirdetést a Facebookon , hogy a mega milliós jackpot elég nagy, ezért bejelentkeztem a fiókomba, és vettem egy jegyet" - mondta Spears a lottótársaság közleménye szerint. "Néhány nappal később egy e-mailt kerestem valakitől, és megnéztem az e-mail fiókom spam mappáját."

Amikor rábukkant a lottóról érkezett e-mailre, amely arról igazolta, hogy nyert, bejelentkezett a lottózóba, ahol megerősítették az üzenetet. Még mindig megdöbbent, hogy ennyi pénzt nyert.

Spears időközben ellátogatott a lottó központjába, hogy átvegye a nyereményét. Meg akarja osztani a családjával, és a tervezettnél korábban nyugdíjba vonul. És néhány változtatást hajtott végre az e-mail fiókjában is: felvette a lottót a biztonságos feladók listájára. – Arra az esetre, ha lesz olyan szerencsém, hogy újabb e-mailt kapok egy nagy győzelemről.

Nem tudni, hogy a lottótársaság más módon is értesíti-e nyerteseit, mint e-mailben. Németországban nemrég egy ismeretlen baden-württembergi játékos ügye került a címlapokra. Miután három évig nem vette fel kétszámjegyű milliós nyereményét, az lejárt .