MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Egy 30 éves, duplahordós whisky jöhet 1,2 millió forintért?

Egy 30 éves, duplahordós whisky jöhet 1,2 millió forintért?

player.hu

A skót whiskyvarázsló, a The Macallan bemutatott egy csúcswhiskyt, igaz, egy jó kondiban lévő használt autó árában.

Ez a nemrég piacra dobott exkluzív ital 30 éves, és duplahordóban érlelték, amelytől igazán gazdag és összetett ízekkel rendelkező single malt (100% árpamalátából készült) whisky lett. A tölgyfa és sherry bor adja meg különleges ízprofilját.

Ezt a Double Cask, vagyis duplahordós sorozatot 2016-ban dobta piacra a The Macallan, ennek a 30 éves kuriózumnak vannak kistestvérei is: a 12 éves, a 15 éves és a 18 éves palackok.

A termékcsaládhoz a The Macallan az Atlanti-óceán mindkét oldaláról begyűjtötte a frankó tölgyfákat: Európából spanyol és francia fákat használnak, az Államokat pedig Ohio, Missouri és Kentucky képviseli.

„Ez a tölgy adja a whisky természetes színét és egyedülállóan járul hozzá a minőséghez, a különleges aromákhoz és ízekhez” – mondta Kirsteen Campbell, a Macallan whiskykészítő mestere.

A profi whiskyfogyasztóknak itt a háromlépcsős ízvilág:

Aromák: friss lépes méz, édes karamella, piros alma, füge és vaníliabab
A szájpadlásnál: fahéj, gyömbér, madagaszkári vanília, szárított gyümölcsök és tölgy
A befejezés: édes tölgy, lágy fűszer és karamella

Persze egy jó whiskyt nem dobnak hozzád apróért, a Macallan is rendesen megkéri az árát a tölgyfadobozos luxuscikknek: a 4000 dollár, vagyis a kicsit több mint 1,2 millió forint meglehetősen húzós.