MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Egy 15 éves hegedűművészt fogadott utoljára Ferenc pápa Budapesten

Egy 15 éves hegedűművészt fogadott utoljára Ferenc pápa Budapesten

magyarkurir.hu

A budapesti argentin nagykövetség szívmelengető fotókat osztott meg Facebook-oldalán.

A fényképek Ferenc pápa látogatásának zárónapján, április 30-án készültek, az utolsó magánkihallgatáson, a repülőtérre indulás előtt.

Argentína magyarországi nagykövetségének kérésére az apostoli nunciatúra lehetővé tette, hogy a 15 éves argentin hegedűművésznő, a kiemelkedően tehetséges Pilar Policano magánkihallgatáson találkozhasson Ferenc pápával. A kislányt elkísérte édesanyja, Laura Minniti; édesapja, Pablo Policano és öccse, Julián.

A családdal tartott Hernán Patiño Mayer magyarországi argentin nagykövet, illetve jelen volt a találkozón Michael W. Banach apostoli nuncius és a vatikáni sajtó képviselői is.

Az ifjú hegedűművésznő – aki jelenleg Bécsben folytatja tanulmányait Boris Kruschnir, a neves hegedűművész irányítása alatt – egy tangót is előadott a zeneszeretetéről híres egyházfőnek: az uruguayi Gerardo Matos Rodríguez La Cumparsita című darabját, amelyet az argentin Vicente Zito dolgozott át szólóhegedűre.

Ferenc pápa és valamennyi jelenlévő óriási tapssal jutalmazta Pilar Policano játékát, akinek a Szentatya ragyogó jövőt jósolt, és megköszönte látogatásukat.

Az autó ablakán Ferenc pápa még egyszer kinyújtotta karját, feltartott hüvelykujjal jelezte ismét tetszését, és őszinte mosollyal még egyszer ezt mondta a fiatal lánynak: „Bravo, bravo”.

Fordította: Verestói Nárcisz

Forrás és fotó: Argentína magyarországi nagykövetsége (engedély alapján)