MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Dudorászott a vízvezeték-szerelő munka közben, lemezszerződést kínált neki a megbízója

Dudorászott a vízvezeték-szerelő munka közben, lemezszerződést kínált neki a megbízója

hvg.hu

Egy kicsit nem figyel oda az ember, és máris lemeze jelenik meg.

Lemezszerződést kínáltak annak a vízvezeték-szerelőnek, aki időnként dalra fakadt, miközben egy lemezkiadó tulajdonosának a fürdőszobáin dolgozott – írja a BBC.

A leicestershire-i Kev Crane hat hetet töltött a felújítással Paul Conneally, a New Reality Records tulajdonosának otthonában. A 62 éves Conneally – aki 2020-ban, az első lezárások idején indította el a kiadóját –, elmondta, hallotta Kevet énekelni munka közben. „Egész nap énekelt, miközben csempézett, és szólt a rádió. Mondtam neki, hogy jó hangja van, mire megemlítette, hogy írt és rögzített már dalokat a házi stúdiójában. Küldött nekem néhányat, és le voltam nyűgözve attól, milyen dalokat ír, és mennyire figyel a részletekre annak érdekében, hogy olyan hangzást produkáljon, ami egyszerre idézi meg a 80-as éveket és egyszerre nagyon mai.”

Crane, aki nyolc éve dolgozik szerelőként, nagyon meglepődött, hogy felfedezték. „Szürreális érzés. Soha nem számítottam rá, hogy ilyesmi megtörténhet. Imádok zenét írni, ez a hobbim” – mondta. A szerelő hozzátette, amikor először járt Paulnál, hogy felmérje, milyen munkálatokat kell végezni, a férfi említette, hogy van egy lemezkiadója, de a szerelő nem gondolt erre többet.

Crane debütáló albuma Why Can't I Be You címmel jelent meg. A 49 éves férfi jelenleg is új dalokon dolgozik. Nincsenek elvárásai, szeretné, ha más előadóknak is írhatna dalokat, de ha ez nem történik meg, akkor is örülni fog ennek a kalandnak.

A szerelő egyik dala ide kattintva meghallgató: