MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Delon nem titkolja, támogatja az eutanáziát

Delon nem titkolja, támogatja az eutanáziát

hvg.hu

Alain Delon arra kérte a fiát, hogy segítsen neki meghalni.

Anthony Delon még március közepén beszélt arról egy francia tévéműsorban, hogy teljesíteni fogja apja kívánságát, és vele lesz élete utolsó pillanataiban aznap, mikor úgy dönt, hogy távozik az életből.

A 86 éves Alain Delon eddig sem titkolta, hogy támogatja az eutanáziát – emlékeztet a hírről beszámoló Le Point francia portál. A színész 2019-ben szenvedett agyvérzést, amelyből apránként felépült, de továbbra is bottal jár. „Megöregedni szar!” – fakadt ki nem sokkal a stroke-ja előtt.

Semmit se tudsz csinálni, ezt hívják kornak. Oda az arcod, a látásod. Felkelsz és basszus, fáj a bokád. Megütöd magad. Á! Na, ez kicsit sem szórakoztató…

Az idősebb Delon egy tavalyi tévéinterjújában is nyilatkozott arról, hogy pártolja az eutanáziát. „Először is azért, mert Svájcban élek, ahol az eutanázia lehetséges, és mert úgy gondolom, hogy ez a leglogikusabb és legtermészetesebb dolog a világon. Egy bizonyos kor után, adott pillanatban jogunk van nyugalomban elhúzni innét a fenébe, anélkül, hogy át kéne esnünk a kórházi kezeléseken, az injekciókon és a gépeken…” – mondta. Delon már az öröklés kérdését is megvitatta a svájci ügyvédeivel.