MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Brill Pálinkaház, a szőlő- és törkölypálinkák mestere

Brill Pálinkaház, a szőlő- és törkölypálinkák mestere

Brill Pálinkaház

„Kategória-győztes lett a Kékfrankos Szőlő 2019, a Jázmin Szőlő Törköly 2020 és az Érlelt Kadarka Törköly 2007, amit legnagyobb örömünkre Magyarország legjobb pálinkájának is megválasztottak."

A Brill Pálinkaház adja 2018 után idén is Magyarország legjobb pálinkáját. A Harcon működő családi manufaktúra a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen kiválóan szerepelt. „Óriási elismerés a három Champion-győzelem, amit a Kékfrankos Szőlő 2019, a Jázmin Szőlő Törköly 2020 és az ország legjobb pálinkájának is választott Érlelt Kadarka 2007 törkölypálinka hozott számunkra” – mondja NAGY ATTILA, a közel három évtizede működő vállalkozás tulajdonosa.

A kereskedelmi főzdék legnagyobb hazai versenyét minden évben más helyszínen rendezi meg a Pálinka Nemzeti Tanács, idén Miskolc adott otthont a legrangosabb szakmai megméretésnek. Az ágazatot sújtó problémák és a koronavírus-járvány okozta kedvezőtlen környezet ellenére is nagy számban vettek részt a versenyen, 48 főzdéből több mint 400 minta érkezett, a tételek száma jól példázza, hogy a szakma továbbra is elkötelezett a minőség mellett és a legnehezebb időkben is előtérbe helyezi a legmagasabb szakmai igényességet. A hagyományok tiszteletben tartása mellett azonban a 2020-as év különleges kihívást jelentett a résztvevő pálinkafőzdék és a szervezők számára egyaránt.

– Az idei év rosszul indult és a folytatás sem hozott semmi jót. Tavasszal szóba se jöhetett a verseny megrendezése, aztán a gazdasági helyzet romlása miatt úgy készültem, hogy nem veszünk részt az idei programon akkor sem, ha később megrendezik – kezdte Nagy Attila. – Hatalmas visszaeséssel szembesültünk, a vendéglátóhelyek bezárásával az értékesítési csatornáink megszűntek, ezenkívül drasztikusan visszaesett a tevékenységünk jelentős részét adó bérfőzetés is. Az időjárás miatt egyharmad mennyiségű gyümölcs termett, úgyhogy nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ebben a helyzetben hirdették meg a szakmai programot és az utolsó pillanatban mégis neveztünk. Csupán nyolc tételt küldtünk be és ebből három pálinkánk Champion-győzelmet ért el. Kategória-győztes lett a Kékfrankos Szőlő 2019, a Jázmin Szőlő Törköly 2020 és az Érlelt Kadarka Törköly 2007, amit legnagyobb örömünkre Magyarország legjobb pálinkájának is megválasztottak – fogalmazott a cégvezető-szakember, aki hozzátette, ezenkívül 4 ezüst és 1 bronz minősítést is szereztek.

Az idei bajnok, a tavaly még meglepetésként emlegetett Érlelt Kadarka – mely korábban a harsány vörösek mögött háttérbe szorult – különösen közel áll a szakember szívéhez. Nagy Attila azt mondja, alapanyagként a szőlőt szereti igazán, ami a Szekszárdi Történelmi Borvidéken talán érthető is. A vállalkozást ugyanakkor mindig a kísérletezési kedv, az új utak keresése jellemezte. Elsősorban a magyar fajtákban gondolkodik, ezért is ajánlja szívesen a Jázmin szőlőből egyedi eljárással elkészített pálinkájukat, amely 2018-ban Magyarország legjobb pálinkája címet nyerte el, most pedig a törkölyből készült Champion-győztes nedű.
A korábbi évekhez hasonlóan a díjazott pálinkákat különleges üvegbe töltik, és exkluzív csomagolással árusítják a jövőben. Nagyszerű ajándék karácsonyra, vagy bármilyen különleges alkalomra. A Brill Pálinkaházban továbbra is várják az érdeklődőket pálinkakóstolóra, ezenkívül zöldség- és gyümölcspárlatokat, valamint alkoholmentes finom szörpöket is kínálnak.

Brill Pálinkaház 7172 Harc, Siófoki u. 21.
Telefon: 74/437-123 • Mobil: 06 30/720-4928
www.brillpalinkahaz.hu

Érlelt Kadarka törkölypálinka 2007

Magyarország legjobb pálinkája 2020

Illatát gyönyörű törkölyös fajtajegyek jellemzik, amelyek a levegőztetés hatására folyamatosan erősödnek, majd kellő idő után kinyílnak, kiteljesednek. Kitárja gazdagon fűszerezett önmagát, mellette félénken megmutatja a kifejlett hordós jegyeit (…)
A pálinka harmonikus összhangban van a hordóval. A kékszőlő törkölye és a hordó természetes aromái egyáltalán nem nyomják el egymást, hanem saját világukkal erősítik a másik alkotóelemet.


Rendkívül összetett pálinka, nem egyszerűen szőlőalapú, hanem ennél több, mégpedig kékszőlő alapú, a több száz éve a délvidékről hazánk területére megérkezett kadarka fajtából, törköly a törkölyök összes pozitív jegyével, sőt érlelt, az érlelés megannyi tudományával.
Pálinka az újkori pálinkatörténelem hajnalából a pálinkaálmok izgalmasan távoli jövőjébe.

 

A képen balról Font Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Attila tulajdonos, Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke