MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Brad Pitt szobrászként debütál

Brad Pitt szobrászként debütál

roadster.hu

Pitt állítólag 2017-es, viharos válása után kezdett agyagozni.

Brad Pitt a tamperei Sara Hildén Művészeti Múzeumban mutatja be először nyilvánosan a szobrait Nick Cave zenész és Thomas Houseago szobrász társaságában a We (Mi) című kiállításon, amely január 15-ig látható.

A múzeumban a színész kilenc alkotását lehet megnézni, melyek között találunk egy átlátszó szilikonból öntött és golyóval átlőtt házformát, és kiállítják a művész első szobrát is, a 2017-ben készült House A Go Go-t, ami egy 46 centi magas, fakéregből ragasztószalag segítségével készült miniatűr ház.

A legnagyobb darabok közé tartozik az a koporsóra hasonlító bronzdoboz, amely különböző szögekből áttörni próbáló kezeket, lábakat és arcokat ábrázol, és az a 2020-as, falra akasztható, gipszből készült kép, amelyen nyolc alak fog egymásra fegyvert, és a címe Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time (Amikor rád céloztam, magamat láttam, de ezúttal késő volt).

Pitt állítólag 2017-es, viharos válása után kezdett agyagozni, és annyira komolyan veszi ezt a témát, hogy stúdiót is kialakított Los Angeles-i otthonában, ahová Leonardo DiCapriót is meghívta a Volt egyszer egy…Hollywood forgatása közben, hogy „közös szerelmük, a kerámia mentén barátkozzanak“.

Mint a színész a megnyitón elmondta, az alkotás neki az önreflexióról szól, olyan, mint egy radikális „énleltár“. Mint hozzátette, ilyenkor „brutálisan őszinte“ magával, és számot vet azokkal az emberekkel, akiket esetleg megbántott, és azokkal a pillanatokkal, amikor valamit rosszul csinált.