Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Boroshordóban víg az élet

Boroshordóban víg az élet

napmintnap.com

Hordós szálloda csodájára járnak a vendégek Hollandiában.

A Wine Barrel nevet viselő szálloda biztosan óriási durranás lesz akkor is, amikor majd megnyílnak a határok és lehet utazni. Jelenleg ugyanis csak a holland turisták élvezhetik a Hotel De Vrouwe van Stavoren nevű szálloda különleges boroshordóit. Különlegesek ezek a hordók, hiszen ezek konkrétan a szobák, ahol a vendégek lakhatnak. Természetesen a szállodában vannak normál szobák is, de azok a vendégek, akik kicsit extrább ellátásra vágynak, választhatják a hatalmas hordókra emlékeztető lakosztályokat is.

Természetesen ezekben a hordókban nincs bor, ellenben igen magas szintű luxus az van. Van olyan közöttük, amelyben jakuzzi és privát szauna is található. A szálloda Hollandia egyik legősibb településén, Stavorenben talállható és jelenleg 8 hordót kínál a vendégeknek. Ezek egyébként eredetileg ténylegesen boroshordók voltak, némelyikben akár 23 ezer liter bort is tároltak korábban. Most már viszont alapesetben két ággyal, fürdőszobával és nappalival is felszerelt lakosztályok, amelyek között vannak luxuslakosztályok is.

Értelemszerűen azért a bortól nem szakadtak el teljesen, minden vendéget egy üveg bor vár a szobában és a hotel éttermének borkínálatát is élvezhetik bármikor az itt megszállók. A luxuslakosztályokban szauna, jakuzzi és zuhanyzó is van, így tényleg maximális kényeztetést kaphat a hangulat mellé az ide érkező. Alapvetően az ár elég borsos, hiszen közel 60 ezer forintba kerül két főnek egy éjszaka, bár azért ez annnyira errefelé nem kiemelkedően drága. Viszont talán annyira egyedinek sem nevezhetjük.

Főleg azért nem, mert a mexikói Tequila településén is van egy olyan szálloda, ahol hordókban lakhatnak a vendégek. Ezekben a hordókban azonban tequilát tároltak. És értelemszerűen ezek a hordók egy lepárló mellett találhatók és így a vendégek non-stop fogyaszthatnak a mexikóiak nemzeti italából, sőt még a lepárlót is körbejárhatják. Remélhetőleg tehát hamarosan megindulhatnak ismét az utazások és végre magyarként is kipróbálhatunk egy ilyen különleges hordós szobát Hollandia legrégebbi városában.