MENÜ
2024. július 23.
Lenke
Belátta, hogy hibázott

Belátta, hogy hibázott

hobbiallat.hu

Feladta magát a rendőrségen egy férfi, aki pumát tartott.

Az aprócska puma nagyon bájosnak tűnt, de gyorsan növekedésnek indult. Egy év se telt el, mire 40 kilós cicussá cseperedett és a gazdája rájött, hogy nem szobacica.

A vadállatok nem véletlenül nem lettek háziasítva, nem lakásba valók, a vadon az ő élőhelyük. Épp ezért lepte meg a bejelentés a hatóságokat, amiben a férfi jelezte, hogy egy termetes puma van az otthonában. A rendőrök állatvédőkkel együtt érkeztek ki a helyszínre és magukkal is vitték a Sasha névre keresztelt állatot. Először a helyi állatkertbe került, ahol orvosi ellátást kapott, majd onnan egy vadrezervátumba szállítják, hogy úgy élhessen, ahogyan mindig is kellett volna.

Ez az állat még szerencsésnek mondható, hiszen gazdája legalább belátta, hogy nem a bronxi belvárosba való egy nagymacska, és maga jelentette az esetet, amivel lehetőséget kapott a puma, hogy visszakerüljön a természetes élőhelyére, de sok másik vadállat nem menekül meg az egzotikus állatkereskedelem viszontagságaitól. Még mindig sok hely akad a világban, ahol magánszemélyek (főként a tehetősebbek) különleges állatot akarnak tartani az otthonukban, úgy, hogy nem rendelkeznek a jószág számára megfelelő környezettel, sem az igényeiket illető tudással. Ez rossz a vadállatoknak, de veszélyes az őket tartó emberekre és környezetükre nézve is.

Forrás: AP News