MENÜ
2024. július 25.
Kristóf, Jakab
Barbie baba készült II. Erzsébetről

Barbie baba készült II. Erzsébetről

senior.hu

A babát limitált példányszámban lehet megvásárolni a híres londoni áruházak üzleteiben.

96 év: II. Erzsébet 2022. április 21-én ennyi idős lett. A királynő ma is tevékeny és aktív, ugyanúgy dolgozik, mint évtizedekkel ezelőtt. Azt, hogy mennyi rekordot döntött már meg, felsorolni is nehéz, többek között ő a legrégebb óta regnáló női uralkodó a történelemben.

A Mattel cég a jeles nap alkalmából egy olyan Barbie babát dobott piacra, amely Erzsébetet ábrázolja. Ez a baba egyben a királynő uralkodásának 70. évfordulóját is köszönti.

A bájos figura elefántcsontszínű ruhát és kék szalagot, a fején pedig tiarát visel. A babát limitált példányszámban lehet megvásárolni a híres londoni áruházak, a Harrods, a Selfridges és a Hamleys üzleteiben.

 

Erzsébet 1952-ben vette át a trónt édesapjától, VI. Györgytől. Idén a 70. platina jubileum alkalmából rengeteg köszöntéssel és programmal készülnek, az ünnepségek júniusban érik majd el a csúcspontjukat (hivatalosan akkor tartják az uralkodó születésnapját).

II. Erzsébet egészségéért az utóbbi időben sokan aggódnak. A királynő nem csak a koronavíruson esett át, de a mozgásában is korlátozottá vált, a hírek szerint bottal vagy kerekesszékkel közlekedik. A rendkívül erős asszony tavaly a férjét is elvesztette.