MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Az utolsó pillanatban elnöki kegyelmet kapott a legendás sportfogadó

Az utolsó pillanatban elnöki kegyelmet kapott a legendás sportfogadó

fortunaweb.hu • fotó: wsj.com

Donald Trump számos fegyencnek adott kegyelmet elnökségének utolsó óráiban, köztük Billy Walters-nek is.

Billy Walters – minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb sportfogadója – 2017-től volt börtönben, és most Donald Trump kegyelmének hála, időben szabadult ahhoz, hogy még leadhasson pár fogadást az idei Super Bowl-ra.

A 74 éves Walters, valamint a Chicago Bears Hírességek Csarnokába beiktatott egykori csatára, Brian Urlacher is egyike volt azoknak, akiknek Trump az utolsó pillanatban elnöki kegyelmet biztosított. Urlacher ellen több millió dolláros illegális offshore szerencsejáték hálózat szervezése miatt emeltek szövetségi vádat. Walters pedig arról volt ismert, hogy hatalmas téteket tett meg Las Vegasban – jogi problémái azonban nem ebből, hanem Phil Mickelson golfozófal ápolt kapcsolatából származtak. 2017-ben Walters-t találták bűnösnek bennfentes kereskedelem vádjában – ekkor látott napvilágot Mickelsonnal való kapcsolata, akinek egy időben 2 millió dolláros szerencsejáték adóssága volt Waltersszel szemben. Mickelson nem került vád alá, Walters-t ugyanakkor öt év börtöntüntetésre ítélték és 10 millió dollár pénzbírságot szabtak ki rá.

Walters-t 2020 májusában a koronavírus járvány miatt hazaengedték, hogy házi őrizetben töltse le hátralévő büntetését. Trump ezt enyhítette tovább, így valamivel kevesebb mint egy évet engedtek el büntetéséből.

Walters sportfogadói karrierjéről során számos történet látott napvilágot az évtizedek során, például egy 30 éven át tartó nyerő széria, ami alatt 2007-ben 2,2 millió dollárt nyert azzal, hogy az USC megverte a Michigant futballban, 2009-ben pedig 3,5 millió dollárt tehetett zsebre a Super Bowl után. 2014-ben azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak, hogy egy jó évben úgy 60 millió dollárt keresett sportfogadással.