MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Az éhes betörő

Az éhes betörő

hvg.hu

Felébredt a nő az éhes betörő által keltett zajokra és nem volt mit tenni, készített neki egy zsíros kenyeret.

Egy 20 éves férfi még február elején a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement egy Farkaslyukon lévő családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót - írja az ügyészség a közleményében.

Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és tízezer forint készpénzt, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát tett zsebre . Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a férfinak, aki ezután lelépett, de még felszólította az asszonyt, hogy ne merjen szólni a rendőröknek.

A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről. A vádlott több házba is betört Farkaslyukon, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel kétszázezer forintot, valamint karórát és ékszert tulajdonított el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.