MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Aranyra költötte az ellopott 15 milliót

Aranyra költötte az ellopott 15 milliót

24.hu

Ékszereket vett rokonainak a bátaszéki házból 15 milliót zsákmányoló nő.

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy júliusi betörés során több mint 15 millió forintot zsákmányolt egy bátaszéki házból.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 54 éves tulaj arra ment haza a munkából, hogy betörtek az otthonába. Ellopták a lakásban lévő lemezkazettát a benne lévő több mint 15 millió forinttal és 5 ezer euróval együtt. Egy helyi nőre és a rokonára terelődött a rendőrök gyanúja.

Az asszony és a társa is tagadta a lopást, de mindkettőjüket őrizetbe vették. Újbóli kihallgatása során a nő beismerte, hogy ő követte el a betörést. Elmondta, hogy már másnap aranyékszereket vásárolt a saját és családtagjai részére, és a pénzből is adott a rokonainak.

A nyomozók több ingatlanban is kutatást tartottak és 12,5 millió forintot, közel 1000 Eurót és nagy mennyiségű aranyékszert foglaltak le, összesen 16 millió 300 ezer forint értékben, így a kár nagy része megtérült. A rendőrség lezárta a börtön vendégszeretetét élvező nő ügyét, így már az ügyészségen van az gy.