MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Április 29-én Szekszárdon, a Béla Király téren ünnepelje velünk az Európa-napot!

Április 29-én Szekszárdon, a Béla Király téren ünnepelje velünk az Európa-napot!

EUROPE DIRECT TOLNA

Családi nap Szekszárdon Magyarország EU-csatlakozásának 19. évfordulóján a Borvidék félmaratonnal együtt!

Az érdeklődők az EUrópa sátorban egész nap naprakész, és hasznos információkat találnak az uniós polgárság lehetőségeiről – utazás, tanulás, munka, pályázatok, támogatások. Kiadványokkal, különböző játékokkal, kvízekkel várunk mindenkit. Töltse ki országos Európa totónkat is, melynek fődíja egy elektromos roller! Részletek az EUrópa sátornál.

Április 29. és május 13. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat országszerte 14 helyszínen várja a családokat színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal.
Az Európa-napokon Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásának 19. évfordulójára is emlékezünk. Rendezvényeinken hangsúlyosan jelenítjük meg az Európai Unió alapvető értékeit, a békét, az egységet és a szolidaritást, valamint az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.
Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. A francia külügyminiszter ebben olyan politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a nyilatkozat vezetett az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződések aláírásához, így a mai Európai Unió megszületéséhez is. Az évfordulót az EU tagállamaiban Európa-napként, az európai béke és egység napjaként ünneplik.
Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos más témákról is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.

További Európa-napi rendezvényünk:

Az önkéntesség menő! – Fedezd fel a világot! Szerezz élményeket!

A 14–29 év közötti fiataloknak szól a tematikus, interaktív, információs Európa nap. Az esemény a maga nemében egyedülálló, 14 szervezettel és számos külföldi fiatallal találkozhatnak a diákok, ilyen jellegű, mértékű, az önkéntességhez kapcsolódó kezdeményezésre még nem volt példa a térségben.
A rendezvényre szeretettel hívjuk és várjuk minden érdeklődőt.
Időpont: 2023. május 9., kedd 10:00–16:00 • Helyszín: Dél-dunántúli
Regionális Könyvtár és Tudásközpont (7622 Pécs, Universitas utca 2/a.)

Kérdése esetén keresse kollégánkat a helyszínen és az alábbi elérhetőségeken:
EUROPE DIRECT TOLNA
Szekszárd, Perczel M. u. 1-3.
Tel.: 74/510-295 • edszekszard@gmail.com
www.edtolna.hu • www.facebook.com/edtolna