MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
A világ legokosabb emberei – kétéves a legfiatalabb

A világ legokosabb emberei – kétéves a legfiatalabb

hvg.hu

A Kentuckyban élő Isla McNabb nagyjából 500 szót ismer, és már a kivonás is megy neki.

Egy 2 éves kislány, Isla McNabb hivatalosan is tagja lett a magas intelligenciájú emberek tömörítő nemzetközi egyesületnek, a Mensának – számolt be róla az Independent. A lap szerint a Kentucky államban, Crestwoodban élő gyermek a társaság legfiatalabb amerikai tagja is.

Amanda McNabb, a kislány édesanyja azt mondta, a gyermek intelligenciája először az „ábécé iránti vonzalmán” keresztül kezdett megmutatkozni. A kis Isla ugyanis rendkívül gyorsan tanulta meg a betűket. Ma már nagyjából 500 szót ismer, tud olvasni és az egyszerűbb matematikai műveletekkel is elboldogul.

A szülők elmondása szerint ezt mind magától tanulta meg.

A szülők arról is beszámoltak, hogy egyszer észrevették, hogy a gyerek egy zsírkrétával leírta az „anya” szót. Amikor pedig orvosnál jártak, a lány egy poszter felé fordulva olvasni kezdte az azon lévő szavakat.

„Már csecsemőkorától fogva gyanítottuk, hogy Isla tehetséges. Aztán kétéves kora után rohamosan fejlődni kezdett az olvasási és írási képessége, és akkor vált nyilvánvalóvá, hogy valami különleges dolog történik vele” – nyilatkozták a szülők.

A látottak miatt Isla rövidesen átesett a Mensa szokásos tesztjén, ahol kiemelkedő eredményt ért el.

A szülők szerint a gyermek érdekes útra vezette őket, de hagyják, hogy ő vegye át a gyeplőt, és majd meglátják, hogyan tovább.

Charles Brown, a Mensa munkatársa azt mondta: a szervezet bizonyos erőforrásokkal segíteni fogja a kislány további fejlődését.