MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A világ legnagyobb szandálját küldte el a német cipészmester

A világ legnagyobb szandálját küldte el a német cipészmester

hvg.hu

Olyan nagy lábon él, hogy német susztertől hozatja a cipőt Venezuelába.

Újabb, ezúttal 69-es számú, több mint 40 centiméter hosszúságú cipőt kapott Németországból a venezuelai Jeison Rodríguez, aki a világ legnagyobb lábú embere a Guinness Rekordok könyve szerint. A 24 éves férfi az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved, ami sem gyógyszerrel, sem műtéttel nem orvosolható. Az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt folyamatosan növekszik, lába és keze pedig aránytalanul nagyra nőtt.

2018-ban az észak-rajna-vesztfáliai Georg Wessels cipész még 68-os méretű cipőket készített neki. Akkor Rodríguez személyesen vette át a lábbeliket Németországban. Ezúttal azonban a koronavírus-járvány miatt ez nem kivitelezhető, ezért kedden az Adveniat latin-amerikai katolikus segélyszervezet vette át Essenben a fekete bőrszandált, melyet eljuttat a venezuelai Maracayba.

Rodrígueznek nagyon masszív kidolgozású és ortopéd betétekkel kiegészített lábbelire van szüksége, mivel erőteljes bokasüllyedése is van.

Ha mezítláb járna, rövid időn belül már egyáltalán nem lenne képes lábra állni – mondta a cipész, akinek családi műhelye évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek. Három éve a világ három legmagasabb embere, köztük a 2,51 méteres török Sultan Kösen kapott tőle új, méretre szabott cipőt.

(Borítókép: Georg Wessels, cipész bemutatja a világ legnagyobb lábú emberének új szandálját és a könyvét Jeison Rodríguez képeivel. Fotó: Bernd Thissen / picture alliance / Getty Images)