MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
„A vidék lelke az erős helyi közösségekben rejlik

„A vidék lelke az erős helyi közösségekben rejlik"

Tarr Kft.

Tarr János: Akinek módja van rá, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megőrizzük vidékünket, helyi értékeinket olyannak, amilyennek mi is megszerettük.

– A távközlési szektor talán az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, ahol multinacionális nagyvállalatok versengenek az ügyfelekért. Hogyan sikerült egy tisztán magyar tulajdonú vállalkozást ennyi időn keresztül sikeresen működtetni ilyen nehéz piacon?
– Egy család áldozatos munkája és összetartó ereje adta azt a szilárd alapot, amire több, mint három évtized alatt felépülhetett a mai vállalat. A néhány fős családi vállalkozáshoz képest ma már több, mint 300 főt foglalkoztat a TARR Kft. Cégünk a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén 8 megyében, több mint 350 településén van jelen. A megyeszékhelyektől egészen a legkisebb tanyavilági településekig elvisszük a távközlési hálózatunkat. Minden évben igyekszünk további településeket bevonni a szolgáltatási területünkbe. Célunk, hogy az eltérő állapotú és elhelyezkedésű hálózatokat összekössük, és egy egységes hálózattá formáljuk. Ez lehetőséget ad arra, hogy a szolgáltatási területünk egészén azonos minőségben, stabil és megbízható szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleink számára. A piacon maradásunk záloga kettős: egyfelől büszke vagyok arra, hogy a munkatársaim kitartásukkal, felkészültségükkel és a cég iránti elkötelezettségükkel folyamatosan biztosítják a magas szakmai minőségű munkát, másfelől pedig a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően lehetőségünk van ügyfeleinknek a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtani. A megbízható, magas minőségű távközlési szolgáltatásra pedig kereslet van a piacon, már a legkisebb településeken is.

– Technológiai fejlesztésekről beszél, amik biztosítják a magas minőségű távközlési szolgáltatást. Pontosan milyen szolgáltatásokat nyújtanak jelenleg?
– A szünet nélküli fejlesztéseknek köszönhetően hálózatunk egyre nagyobb része már a legkorszerűbb optikai, ún. FTTH hálózat, ami a korábbi technológiákhoz képest nagyobb sávszélességet és sokkal megbízhatóbb, stabilabb szolgáltatást tesz lehetővé számunkra. Ennek köszönhetően a mi kábeltévé hálózatunk adja a legtöbb HD minőségű csatornát, és akár gigabites internetet is igényelhetnek tőlünk ügyfeleink. Bátran mondhatom azt is, hogy a legfiatalabb szolgáltatási águnk, a mobilszolgáltatás is felfelé ívelő pályát mutat, és reményeim szerint szép jövő előtt áll. Egyre többen gondolják úgy, hogy megéri átváltaniuk Tarros mobilszolgáltatásra is, így egy helyről kaphatják nagy kedvezményekkel az összes távközlési szolgáltatásukat.

– A szolgáltatások mellett ma már a távközléshez kapcsolódó készülékeket is forgalmaznak. Ezen a piacon is meg kell küzdeni az erős versenytársakkal. Hogyan sikerül itt helytállniuk?
– A készülék értékesítésben a televíziók állnak az első helyen. Több ezer ügyfelünknek sikerült kábeltévé szolgáltatásuk mellé nagyon kedvező áron televíziót is kínálnunk. Akciónkban akár 25.000 Ft támogatást is kaphatnak a készülék árából. A televíziók mellett tabletek, mobiltelefonok, vezetékes telefonok, mobilnet eszközök is kaphatóak ügyfélszolgálatainkon vagy webshopunkban. A versenytársakkal úgy tudunk lépést tartani, hogy a jó árak mellett a kapcsolt kényelmi szolgáltatásokkal, gyors és rugalmas ügyintézéssel és nagy kedvezményeket nyújtó akciókkal igyekszünk meggyőzni ügyfeleinket, hogy nálunk érdemes nem csak szolgáltatást, de az ezekhez kapcsolódó termékeket is megvásárolni.

– A díjat Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért kapta. Az Ön által támogatott helyi kezdeményezések sora igencsak hosszúra nyúlik: sportklubok és egyesületek, utánpótlás nevelő központok, kulturális intézmények és események, falunapok, fesztiválok, hangversenyek, koncertek, iskola felújítások, fogyatékkal élőket és hátrányos helyzetű embertársainkat támogató alapítványok, egészségügyi intézmények és szervezetek. Miért ilyen kiemelt fontosságú az Ön számára az, hogy ezeket a szervezeteket támogassa?
– Vidéken nevelkedő és itt élő emberként mondhatom, hogy a Vidék lelke az erős helyi közösségekben rejlik. Az ilyen egyesületek és csoportok, működjenek akár a kultúra, a tudomány, a művészet vagy a sport területén, adják azt a kohéziós erőt, ami a vidéki közösségeket egyben tartja.
Az itt tevékenykedő emberek mind-mind azon fáradoznak nap-nap után, hogy megőrizzék és továbbadják a térség értékeit, hogy erősítsék a helyi közösséghez való tartozás kötelékét, hogy elősegítsék az egymásra figyelés, a közösen gondolkodás és az egymásért cselekvés semmi mással össze nem hasonlítható felemelő érzésének továbbadását. Én hálás vagyok azért, hogy lehetőségem adódik ezeket a szervezeteket segíteni.
Ez a díj annak a gondolatnak is visszaigazolása talán, hogy akinek módja van rá, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megőrizzük vidékünket, helyi értékeinket olyannak, amilyennek mi is megszerettük. Erre bátorítok mindenkit, akinek lehetősége van ezt az ügyet hozzám hasonlóan támogatni.