MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A szenvedő embereknek gyűjtő fiúkat támogatta a világsztár

A szenvedő embereknek gyűjtő fiúkat támogatta a világsztár

hvg.hu

Angelina Jolie pénzt küldött két limonádés standot üzemeltető kisfiúnak.

pénzt adományozott két, limonádéstandot működtető brit gyereknek, akik a hűsítőkkel a jemeni humanitárius válság miatt szenvedő emberek megsegítésére gyűjtenek - írja a CNN.A hatéves, Londonban élő fiúk, Ayaan Moosa és Mikaeel Ishaa legjobb barátok, és júliusban azután állították fel a standot, hogy hallottak a válságról. Ayaan Moosa édesapja, Shakil a CNN-nek arról beszélt, hogy Jolie három hete az egyik ügynökén keresztül vette fel a kapcsolatot a családdal, és fejánlott egy ismeretlen összeget a számukra. A pénz azóta meg is érkezett.

Angelina Jolie pénzt adományozott két, limonádéstandot működtető brit gyereknek, akik a hűsítőkkel a jemeni humanitárius válság miatt szenvedő emberek megsegítésére gyűjtenek – írja a CNN.

A hatéves, Londonban élő fiúk, Ayaan Moosa és Mikaeel Ishaa legjobb barátok, és júliusban, az után állították fel a standot, hogy hallottak a válságról.

Ayaan Moosa édesapja, Shakil a CNN-nek arról beszélt, hogy amikor a fiúk megtudták, milyen körülmények között élnek az országban a kisgyermekek, rögtön segíteni akartak.

"Ráébredtek, hogy nem mindenki úgy él, ahogy ők, és csinálni akartak valamit. Eldöntöttük, hogy akárhány fontot is gyűjtünk, egy jótékonysági szervezetnek fogjuk adni" – mondta az édesapa.

Angelina Jolie három hete az egyik ügynökén keresztül vette fel a kapcsolatot a családdal, és felajánlotta, hogy pénzzel segítené az akciójukat. Az nem derült ki, hogy mekkora összegről van szó, de az adomány már megérkezett a családhoz.

Jolie egy levelet is küldött a gyerekeknek, amelyben megköszöni az erőfeszítéseiket, és elnézést kért, hogy személyesen nem lehet ott, hogy limonádét vásároljon tőlük.

Moosa szerint csodálatos, hogy az egyik legismertebb színésznő figyelt fel az akcióra.

A két fiú egy Instagram-videóban köszönte meg a segítséget, és elmondták, nagyon szívesen várják egy pohár limonádéra Jolie-t, amikor legközelebb Londonban jár.

A gyerekek, a barátok és a család közös erőfeszítéseinek következtében már 70 ezer fontot gyűjtöttek, de azt remélik, hogy sikerül elérni a 150 ezer fontot is.

Angelina Jolie nem véletlenül kíséri figyelemmel az ilyen akciókat, hiszen az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete.

A háború és járvány sújtotta jemeni helyzetről nemrég képgalériát közöltünk, amelyet ide kattintva lehet elérni.