MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A sérült kisfiú saját céget alapított és állatokat ment

A sérült kisfiú saját céget alapított és állatokat ment

femina.hu

Darius Brown fő tevékenysége a csokornyakkendő-készítés, és a jótékonykodásra is marad ideje.

Szerencsére egyre többen vannak, akik ahelyett, hogy kutyát vagy macskát vásárolnának, inkább menhelyről fogadnak örökbe, amikor úgy döntenek, hogy házi kedvencet szeretnének. Sajnos azonban még mindig nem elegen jutnak erre a döntésre, és jelenleg is nagyon sok állat vár gazdira az ilyen intézményekben. Ezzel tisztában van a 12 éves Darius Brown is, aki lenyűgöző módon igyekszik segíteni.

A New Jersey-i fiúnál kétéves korában többféle fejlődési rendellenességet diagnosztizáltak. Különösen nagy hangsúlyt kellett helyezni a motorikus képességeinek fejlesztésére, és későbbi hobbijára és munkájára is így talált rá. Nyolcéves korában a nővérével apró masnikat vágtak ki textilből, és ekkor kiderült, hogy Darius rendkívül tehetségesen szab és varr. Élete ekkor szívmelengető fordulatot vett.

Darius kedvtelésből csokornyakkendőket kezdett gyártani. Csak 11 éves volt, amikor ebből már profitált is: szülei segítségével saját céget alapított Beaux and Paws néven. A nyakkendőket nem embereknek gyártja: persze a gazdik vásárolják meg őket, de háziállatok számára készülnek.

Ám nemrégiben úgy döntött, jó ügy mellé áll, és egy csomó általa készített nyakkendőt adományoz állatmenhelyeknek, hiszen egy csinos eb vagy cica nagyobb figyelmet élvez. Reméli, hogy így segíthet azoknak az állatoknak is otthonra lelni, akiket korábban senki sem vett észre a menhelyeken. 

Darius elgondolása zseniális volt: valóban nagyobb sikerrel adják örökbe azokat az állatokat, amelyek csokornyakkendőben várják a leendő gazdikat. Az önzetlen fiú tettének híre Barack Obamához is eljutott, aki levélben fejezte ki elismerését, és bátorította, hogy a jövőben is maradjon ilyen segítőkész.