MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A nagy nap, egy kicsit másként – esküvő 2021-ben

A nagy nap, egy kicsit másként – esküvő 2021-ben

Takács Zsuzsa

A világjárvány nagyon sok fiatal pár számítását húzta keresztül.

Az életre szóló nagy nap mindenkinek másképp él a képzeletében, és akadnak, akik eldöntötték, nem várnak tovább. Alkalmazkodva a helyzethez, átvészelve akár a többedik járványhullámot is, idén megtartják az esküvőt. Lehet, hogy elegáns csipke-, vagy selyemmaszkban mondják ki a boldogító igent, de kimondják.

Emlékezhetünk, 2020 elejétől vártuk, hogy vége legyen a járványnak, most meg 2021-et írunk, és bizakodunk. Az előrejelzések és az életünket korlátozó szigorú szabályok fokozatos enyhítése optimizmusra ad okot. A házasulandó párok májustól talán számíthatnak arra, hogy családjuk és barátaik körében ünnepelhetik egybekelésük napját.
A szakemberek szerint mindenképpen érdemes tervezni a május és szeptember közötti időszakkal. Az oltások ütemét figyelembe véve a nyári hónapok alkalmasak lehetnek esküvő megtartására.

A járványhelyzet és a hangulat miatt is ajánlatos, hogy lehetőleg kültéri esküvőt szervezzünk. Még ha sátor és ernyő kell is az eső, vagy reméljük, inkább a nap ellen, akkor az legyen minél nyitottabb hely vagy tartsuk a szabad ég alatt. Így könnyebb a megfelelő légáramlást, friss levegőt biztosítani, s a kellő távolságot is tartani.
Érdemes a meghívottak számát egy viszonylag alacsonyabb, egészségügyi szempontból és szervezési okokból – de a költségek féken tartása miatt is – ésszerű szám alatt tartani. A személyi korlátozást persze az aktuális szabályokhoz kell igazítani, a létszámba bele kell számítani a fotóst, videóst, dj-t és a kiszolgáló személyzetet is!
Fontos minél előbb biztosítani a helyszínt, hiszen ezek száma igen véges.
Az esküvői ruha megvétele, vagy kölcsönzése rögtön ezután következzen, hiszen a ruhaszalonoknak és készítőknek olykor hosszabb időre van szükségük az egyénre, méretre igazításhoz.
Végül talán a legfontosabb: készítsünk időtervet, és az esküvő minden egyes elemét, fentieken kívül a dekorációt, meghívót, zenekar, vőfély felkérését időben tegyük meg. Így lehetséges, hogy időben, a legkevesebb stresszel készüljünk fel a nagy napra.