MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
A bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormánnyal szemben

A bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormánnyal szemben

index.hu/Kéfer Ádám

„Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz”.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a bírósági döntés értelmében azonnali jogvédelmet kapott a főváros a kormányzattal szemben. Ezzel megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak.

„Érvényt szereztünk a budapestiek akaratának” – kezdte Karácsony Gergely bejegyzését, amelyben arról ír, hogy a bíróság azonnali jogvédelmet adott Budapestnek a kormányzattal szemben.

A Budapest-ellenes kormányzati sarcpolitika igazságtalan és káros. Most már arról is bírósági papírunk van, hogy nagyobb sérelmet okoz a közérdeknek, mint amekkora előnyt a kormányzat remél tőle. A Fővárosi Ítélőtábla mai végzésével azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az államnak, hogy Budapest számlájáról több pénzt emeljen le, mint amit forrásként biztosít a városnak – olvasható a bejegyzésben.

Karácsony Gergelyt örömmel tölti el, hogy „Magyarország, ha nyomokban is, de mégiscsak jogállamot tartalmaz”.

Továbbá kiemelte, hogy hiába a kormány sarcpolitikája, a budapesti túlélőcsomag intézkedéseivel, valamint takarékos gazdálkodással sikerült megőrizni a város működőképességét.